Leder Polio nr 3 2015

Hvor ble det av sommeren i år? Her på Nordmøre hadde vi noen fine dager innimellom, og da skolen startet, hadde vi 14 flotte dager med sydenvarme. Vi lever lenge på dette.

Heldigvis har vi noe som heter Behandlingsreiser til utlandet, hvor stiv muskulatur og kropp kan komme seg ved den behandlingen vi får utført. Vi har omtrent samme deltakere i år som tidligere.

Husk på at søknadsfristen for 2016 er 1. oktober 2015.

Rett før ferietiden fikk vi informasjon fra NHF, om at Helse- og omsorgsdirektoratet ville ha oppstart av arbeid med et utkast til høringsnotat vedrørende Behandlingsreiser til utlandet. Dette skal munne ut i en forskrift til slutt. Arbeidet skal være ferdig til 1. desember då. Vi i LFPS har via SAFO fått med Arne Furulund og meg selv i arbeidsgruppen for å ivareta LFPS sine interesser. I gruppen sitter også representanter fra FFO, Norsk sykepleierforbund, Universitetssykehuset i Oslo og selvfølgelig Helsedirektoratet.

Det er gjennomført ett i møte i august og det skal 2 stk til utover høsten. Vi vil komme tilbake med informasjon senere.

Hovedstyremøtet vi hadde i august, tok selvfølgelig opp dette med økonomi. Det viser seg dessverre at LFPS er omtrent illikvid. Vi har ikke lengre de inntektene vi hadde på lotteri. I tidligere år hadde vi inntekter på kr 300 – 400 000,- pr. år. Hittil i år har vi hatt kun kr 30 000,-.

Hovedstyret har dessverre måtte sette stopper for videre utarbeidelser fra Levekårsundersøkelsen for Polioskadde i Norge. Vi må få kontroll på utgifter og inntekter.

Det hadde vært kjekt om lokallag som har noen midler til overs kan donere noe til LFPS sin drift. Hvis midler blir merket med Levekårsundersøkelsen, blir disse midlene bokført som inntekt til denne. Dette innbærer at vi tapper LFPS for driftsmidler.

Alle i LFPS kjenner til vårt fond, der har vi midler, men de er ikke tilgjengelig. Hovedstyret kan ikke disponere disse utenom årsmøtevedtak og gjør styringen og driftingen utrolig vanskelig. Det er vanskelig å få støtte når vi har midler, men de ikke kan røres. Dette setter hovedstyret i en meget vanskelig situasjon.

Jeg tror det er på sin plass at vi diskuterer dette temaet på årsmøtet vi skal ha til våren.

Tidligere i år fikk vi vite at Grande rehabilitering ikke fikk fornyet kontrakt med Helse Sør Øst, men at det heretter er Steffensrud Rehabiliteringssenter, Bøverbru som fikk kontrakt. Dere kan lese referatet som Stein har skrevet om sitt besøk med direksjonen og hva de tenker og vil gjøre. Vi er heldige som har med oss Stein, med sitt erfaringsgrunnlag.

Det er spennende tider vi går i møte. Har prøvd å få med meg hva politikerne lover og lover. Er ikke enkelt dette, og når de blir konfrontert om sin lovnad, sier de bare ”forutsetningen ble ikke oppnådd pga opposisjonen eller verdensøkonomien, eller tilskudd fra sittende regjering”. Ja, ja, klokere blir ikke jeg. Heldigvis er det lokalvalg og en får bruke sin rett til å stemme på den personen en tror mest på.

 1. oktober er Verdens Polio dag, i den forbindelse vil det komme en artikkel i bladet til Rotary Norden.

Håper dere alle får en riktig fin høst og en mild vinter.

Geir

3 kommentarer til “Leder Polio nr 3 2015”

 1. Det er meget trist å lese i Leder, nr. 3 – 2015 av 13.oktober, at det skal ta så lang tid før styret innser at «de må få kontroll på inntekter og utgifter. Den økonomiske tendens i LFPS har vært kjent lenge, og da må der «leves» der etter. Det er en skam at man ikke er ajour for lenge siden. Vi kan ikke fortsette å leve på forskudd, med langt større utgifter enn inntekter. Det lukter uforsvarlighet når man i tillegg leser at «her må vi se å få hånd om midlene i Vårt Eget Fond». Håper alle ser at dersom disse midler
  blir fristilt på neste årsmøte, vil disse pengene være vekk like fort som de kommer inn. Nei, her må annen lut til: Deltagelse på ditt, og representere på datt. Hva har vi igjen!? Årsmøte hvert år??
  Her er mange tiltak som kan gjøres, vi må bare innse at dette er en dyd av nødvendighet, så får det være så upopulært som det vil. Her må noen være voksen å ta ansvar. Vi kan ikke fortsette å styre etter den kurs vi har i dag. Der må brukes langt mere tid og krefter på å søke etter driftsmidler. De finnes. Ikke delta på dyre utenlandsturer uten at der er søkt spesielle midler til det.
  La Vårt eget Fond i fred. Finn midler andre steder. Ikke gå den
  enkleste vei som krever minst innsats.

  1. Jeg må gi min fulle støtte til Arne Holms kommentar til LFPS økonomiske situasjon. Det finnes mange andre kilder å hente midler fra, enn å røre Vårt eget Fond. Jeg har selv mange års erfaring som foreldre i skolemusikken. Det blir lagt ned mange timers frivillighet i foreldregrupper i lotterier og loppemarkeder, kakebaking og basarer, f.eks.

 2. jeg støtter fullt ut de kommentarer som er kommet vedr. Vårt eget fond. Disse er ment å skulle være til krisetider. Der finnes Idag mange mulige inntektskilder for drift.
  Jeg ber hovedstyret gi oss en orientering om hvilke inntektskilder der er søkt midler fra til driften i 2016?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.