Leder Polio nr 1_2016

I det siste har vi hatt noen fine dager her på Nordmøre. Solen skinner fra en klar himmel, og det blir lysere og lysere om dagene.

Dagene her blir hele 6min og 14 sek lengre, og 26. mars skal vi stille klokken en time frem.
Vi merker godt at det er noe i gjære i naturen, småfuglene har så smått begynt å synge igjen og måkeskrikene sier også fra om vår og sommer nærmer seg. Vi får håpe at det slår til med god varme, lite vind og nedbør.

Tidligere fikk vi vite at ordningen med akutthjelp for hjelpemidler skulle endres. Heldigvis har massivt engasjement via NHF fått reversert dette, og ordningen blir omtrent som før.
Vi må ta lærdom av at engasjement hjelper og at vi begynner å nærme oss valg igjen. Det er vel noen som ønsker gjenvalg.
Vårt styremedlem Phuoc Tan Le er på vegne av LFPS utpekt som endringsagent i NHF. De skal se på strategi og organisasjonsprosessen.

Phuoc har referat fra møtet i bladet vårt.
Den Europeiske Polio Unionen har nå søkt om støtte fra Bill & Melinda Gates Foundation på hele $6,5 millioner USD for etablering av «PoPsyCLE» Post-Polio Syndrom Center for Life-long Exellence. Dette for å bygge opp et kompetansesenter for hele verden på St. Thomas Hospital i London og the Queen Elizabeth Foundation for Neurological Rhehabilitation. EPU var også invitert til Word Economic Forum i Davos.
Det kan opplyses at det mest sannsynlig er over 28 millioner poliooverlevere i verden i dag.

Derfor trengs det fortsatt utdanning helsepersonell og forsking for Polio.
Dere vil få mer opplysninger etter hvert.

Tilbake til vår egen organisasjon. Dere har fått vite at LFPS og andre frivillige organisasjoner ikke lengre får de inntekter som vi fikk av lotterivirksomhet. For LFPS utgjør dette hele kr 300 000,-. Dette er et alvorlig inntektsbortfall, og hovedstyret har hatt fokus på problemstillingen. Derfor er det i bladet vårt laget en oppstilling som viser inntekt og kostnadssiden. Hovedstyret vil komme med konkrete forslag til hva vi kan gjøre på Årsmøtet. Vi synes at det er viktig at tallene kommer på bordet, og at styrene i lokallagene kan diskutere situasjonen og komme med innspill på Årsmøtet.

I LFPS Nordvest hadde vi årsmøte i februar og jeg har fått avløsning. Det er valgt en ny leder, Kaare Jan Aandahl, og han bor i Isfjorden i Rauma kommune.

Lokallagene er i ferd med og avholde sine egne årsmøter nå i mars, og vi minner de nye styrene på rapportskjemaene som skal sendes til vår sekretær og til NHF. Referat og bilder ønsker vår redaktør å få tilsendt. Det er alltid kjekt for alle å få vite hva som gjøres rundt omkring i vårt langstrakte land.

Til slutt vil jeg si at vi setter pris på lokallagenes engasjement, noe som gjenspeiler styremøtereferatene som vi får tilsendt. Jeg ønsker også elle lokallagene lykke til med sine årsmøter, og jeg ser frem til å møte engasjerte delegater til Årsmøtet på Gardermoen 23. og 24 april.

Jeg benytter samtidig anledningen til å ønsker dere alle sammen en riktig god påske.
Geir

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.