Leder Polio nr 2 – 2018

På vegne av hele styret er det leit å meddele at forrige blad var det siste som ble trykket på papir, enn så lenge. Kostnadene med trykking og utsendelse (porto), er dessverre kommet opp på et nivå som foreningen ikke har inntekter nok til å betale. Vi kommer derfor til bare å lage denne utgaven elektronisk, og den kan lastes ned fra hjemmesiden vår. Denne beslutningen ble vedtatt på vårt årsmøte.

Det bør være en kjent sak at vi som frivillig organisasjon sliter med økonomien. En mager trøst er at vi ikke er alen blant frivillige organisasjoner. Vi legger merke til at myndighetene ønsker mer deltakelse og brukermedvirkning i helsevesenet, og vi får mange henvendelse i så henseende. En ting skal var sikkert, hovedstyrets vilje til å delta er meget stor. Men når det er slik at laget må dekke alt selv, og tilgangen på midler er omtrent borte, sier det seg selv at aktiviteten må bli minimal. Vi synes dette er leit og trist, men vi må ta realitetene inn over oss.

I det siste er har vi fått nyheter om at polioviruset har begynt å røre på seg. Det er rapportert om nye tilfeller i Venezuela, Papua New Guinea, Kenya, Somalia og Syria, hvor vi trodde polioen var borte. Ett nytt tilfelle er ett for mye. Derfor er det viktig at vi stadig informerer om viruset og hva det kan gjøre om vi ikke fortsetter med vaksineringen.

Etter at samhandlingsreformen ble en realitet er det blitt vanskeligheter med rehabilitering. Det henvises til at dette er kommunenes oppgave. Men hvilke kommuner har personell som kan noe om Polio? Ekspertisen på Polio i Norge blir jo også eldre og ved oppnådd aldersgrense ønsker de også å nye sitt otium. Men hvem overtar kompetansen? Landsforeningen har en viktig oppgave ovenfor myndighetene slik at dette blir ivaretatt, samt at vi kan bidra med våre personlige erfaringer.

Fagdagen som vi hadde i forbindelse med årsmøtet var meget vellykket og savnet var tilbakemeldingen vi fikk. Vi er heldige som kan få så mange flinke, kunnskapsrike og engasjerende foredragsholdere til å komme.

Under selve årsmøtet ønsker daværende hovedstyre en diskusjon om hva gjør vi fremover? Signalene som ble gitt, gikk ut på at det nye hovedstyret til neste årsmøte legger frem forslag om å avholde årsmøter annet hvert år, og lage vedtektsendringer til dette.

Vår nestleder, Bjørn Nilsen, hadde varslet om at han ønsket avløsning. Vi takker Bjørn for den flott jobben han har gjort for oss og ønsker lykke til videre. Som ny nestleder ble Edvard Elvegaard fra Ørnes i Nordland, valgt. Vi ønsker han velkommen til vervet. Arne Furulund, ønsket gjenvalg økonomiansvarlig, og ble valgt. Årsmøtet byttet plass på våre to vara, slik at Aud Aasheim ble 1. vara og Berit Johansen ble andre.  Årsmøte protokollen vil bli lagt ut på vår hjemmeside og selvfølgelig sendt til alle fylkeslag.

I dag er det skikkelig dårlig vær her på Nordmøre, kuling og regn, og jeg får med meg på radioen i bakgrunnen at det er slikt videre nordover i landet vårt også. Mens andre, lenger syd i vårt langstrakte land sliter med varmen. Metrologene forteller at været er ferskvare, og at det fort kan skje endringer.

Med disse ordene vil jeg ønske dere alle en skikkelig fin sommer, og takk for samarbeidet så langt.

Geir

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.